Ple municipal

La no execució de les obres de l’antic hospital deixa un romanent de més de 2,7 milions d’euros a l’Ajuntament de Vilafranca

Roger Vives Vilafranca del Penedès 21-03-2018 03:51

Ple municipal de Vilafranca del Penedès. Roger Vives

Malgrat l’estalvi, el regidor d’Hisenda assegura que 'no s’han deixat de fer coses per estalviar, el superàvit és a causa de la bona gestió que s’està fent des dels serveis'

PUBLICITAT

L’equip de govern de l’Ajuntament de Vilafranca va presentar ahir en sessió plenària la liquidació del pressupost del 2017, que ha deixat un superàvit de més de 2,7 milions d’euros. No obstant, el regidor d’Hisenda Aureli Ruiz va matisar que “en realitat, el superàvit és d’1,5 milions d’euros, ja que 900.000 euros es corresponen a la no execució de l’obra de reforma de l’antic hospital, el qual veiem molt difícil que es pugui tirar endavant; i 260.000 euros del romanent es corresponen a l’any anterior”.

Tot i els números verds, Ruiz va explicar que “no hem assolit els ingressos previstos, ens hem quedat 65.000 euros per sota”, mentre que l’estalvi “ha estat generalment en partides de despesa: 292.000 euros en temes financers, tant en interessos com en passius; uns 80.000 euros de contractació d’obres; 180.000 en petites subvencions no executades; 212.000 en seguretat social; i uns 400.000 en sous”.

Malgrat l’estalvi, el regidor d’Hisenda assegura que “no s’han deixat de fer coses per estalviar, el superàvit és a causa de la bona gestió que s’està fent des dels serveis que es realitzen de manera eficient i amb la major qualitat possible”.

El destí del romanent recaurà en la via pública, segons va afirmar Ruiz, tot apuntant que “volem continuar la urbanització de la via al carrer Papiol i també al carrer Comerç”.

Finalment, el regidor d’Hisenda va treure pit dels números en qualificar-los “fruit de la bona gestió que permeten una tresoreria sanejada, un deute baix, pagar proveïdors ràpidament, mantenir els serveis vigents i disposar d’una tributació baixa si ens comparem amb ajuntaments similars”.

Els partits de l’oposició van reaccionar tots de manera similar. Per part de la CUP, Marcel Martínez va alertar que “1,5 milions de romanent no és un tema menor, és una partida prou gran i ens preocupa en què s’ha deixat d’invertir; per exemple, en el capítol de personal no es cobreixen les baixes i això afecta als serveis”, i va proposar que “mai s’ha volgut ampliar la biblioteca i amb aquests diners es cobriria una part”.

La portaveu d’ERC, Mònica Hill va advertir que “ens preocupa l’estalvi en la despesa corrent i en el desenvolupament d’alguns serveis, perquè a vegades aprimant tant estem disminuint la qualitat dels propis serveis”.

Ramon Arnabat (VeC) va recordar que “són uns comptes que no compartim tot i que des del punt de vista tècnic estan ben realitzats” i va lamentar que “hi ha una quantitat considerable de dubtós cobrament”.

Finalment, el regidor del PP Josep Ramon va destacar que “si cada any hi ha romanent potser és que abans es malbarataven els diners” tot assegurant que “es podrien aconseguir més ingressos”.

Reobertura de negociacions amb Adif

Per altra banda, l’alcalde Pere Regull va explicar que dilluns va tenir un reunió a Madrid amb Adif, de la qual se n’han derivat certes esperances: “el nou president té un talant més positiu i la recepció va ser positiva i correcta; vam acordar que els enviaríem la nostra proposta de conveni, que inclourà tot el que Vilafranca demana des de fa anys, i que, després d’estudiar-lo, Adif ens farà una contraoferta”.

El batlle vilafranquí també va matisar que “la proposta de conveni que enviarem és el mateix que ja vam enviar fa un any i que en la reunió ens van dir que no els consta com a rebut”. 

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon