Ple municipal

El ple de Vilanova aprova l'enèssima moció per a l'obertura universal del pas de l'estació de trens

Redacció Vilanova i la Geltrú 16-04-2018 07:39

Ple municipal de Vilanova i la Geltrú. PDeCAT Vilanova

El veïnat, el govern i l'oposició reclamen a Renfe i Adif mesures urgent i definitives, tot i posar de manifest la frustació per anys de negociacions sense fruit

PUBLICITAT

El ple de Vilanova i la Geltrú ha aprovat aquest dilluns al vespre l'enèssima moció per reclamar l'obertura del pas sota la via de l'estació de trens al barri de Mar. Han estat dues mocions diferent presentades per la majoria del grups municipals del ple, a partir de la demanda de l'Associació de Veïns del barri de Mar, que ha recollit més de 1.840 firmes de persones usuàries de l'estació, però també de les famílies del barri que voldrien fer ús del pas del carrer Àncora. El pas passa la majoria de l'any tancat per actes de vandalisme i el trencament de les màquines de control d'accés, segons la companyia. I és que l'entitat veïnat remarca que "l'excusa" del vandalisme és la que aprofita la companyia per no arranjar el pas i evitar que la gent l'usi: "no pot ser que només hi hagi brètols a les estacions que tenen aquest tipus de passos soterrats i a d'altres, com a l'Estació de França, hi hagi zero vandalisme perquè no hi ha aquests passos amb màquines", va lamentar Fèlix Senabre, portaveu de l'associació de veïns del Barri de Mar.

Senabre va alertar durant el ple dels problemes de seguretat que representa per als centenars d'usuaris de l'estació de Vilanova que el pas està tancat: "en cas d'emergència, si mai ens trobem amb un problema a les andanes o a les vies, s'ha pensat com evacuar l'estació, què passaria?". Per tot això i per anys de reclamacions sense fruit, el veïnat reclama "fer accessible universalment el pas sota la via del carrer de l'Àncora".

Les dues mocions presentades per regidors no adcrits i tots els grups municipals excepte del PP i Cs, van ser aprovades per unanimitat de tots els grups.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon