Associació Cetàcea

Albiren un catxalot adult a 12 milles de la costa del Garraf, un fet inusual a la zona (VÍDEO)

Redacció Vilanova i la Geltrú 17-04-2018 12:33

Es tracta d'un cetaci en perill d'extinció, el que té les dents més grans que existeixen, i del segon cetaci més gran del Mediterrani

PUBLICITAT

L'equip de l'Associació Cetàcea ha fet un albirament totalment inusual aquest cap de setmana al litoral del Garraf. En la sortida d'albirament de cetacis del Projecte Foto-Identificació, que té per objectiu l'estudi de les comunitats de cetacis que freqüenten la costa catalana central, l'equip  ha pogut documentar l'albirament d'un catxalot adult.

La troballa s'ha produït aquest diumenge 15 d'abril a unes 12 milles mar endins davant la localitat de Garraf en una zona d'uns 600 metres de profunditat: "es tracta del cetaci amb dents més grans que existeix, i del segon cetaci més gran del Mediterrani. Malauradament en l'actualitat la seva població en el Mediterrani està en perill d'extinció", recorda l'entitat.

Estudis recents mostren que aquesta s'ha reduït en els darrers 20 anys i estimen que hi ha al voltant de 400 catxalots habitant la costa oest del Mediterrani, freqüentant sobretot àrees com ara la costa oest i nordoest de les illes Balears, el Mar de Ligúria i l'estret de Gibraltar.

Aquests fets denoten la importància d'albiraments com aquest, que tot i ser casos puntuals i poc habituals, ens poden ajudar a entendre una mica millor la distribució de l'espècie. A la gravació feta amb l'hidròfon que porta l'associació Cetàcea a bord s'escolten els clicks d'ecolocalització que els catxalots realitzen per comunicar-se entre ells i sobretot per trobar el menjar.

 

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon