In memoriam

Inauguració de l’Espai Pere Tàpias a Vilanova en el primer aniversari de la seva mort

Redacció Vilanova i la Geltrú 19-04-2018 09:55

La biblioteca Joan Oliva acollirà la inauguració d’aquest espai que acollirà una mostra representativa de la biblioteca personal de Joan Collell (Pere Tàpias)

PUBLICITAT

Aquest divendres s'inaugura a Vilanova l’Espai Pere Tàpias, coincidint amb el primer aniversari de la seva mort del polifacètic artista local. La biblioteca Joan Oliva acollirà la inauguració d’aquest espai que acollirà una mostra representativa de la biblioteca personal de Joan Collell (Pere Tàpias). I és que aquest diumenge 22 d’abril farà un any que ens va deixar Pere Tàpias. Coincidint amb aquest aniversari s’ha organitzat un acte a la sala d’adults de la biblioteca Joan Oliva i Milà que servirà per recordar la seva figura i per inaugurar aquest espai que recull part de la seva biblioteca personal.

L’acte tindrà lloc divendres 20 d’abril a les 20h i intervindran Xavier Mestres, que glossarà la figura del Pere Tàpias, Teresa Costa-Gramunt, que llegirà uns poemes de l’escriptor vilanoví, i Marc Bala, que acompanyarà l’acte amb la música de la seva guitarra.

Gràcies a la voluntat de la seva família, que ha donat part de la seva biblioteca personal a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, s’ha pogut crear aquest espai que recull alguns dels títols més influents en la seva trajectòria vital i artística.

L’espai també mostra alguns objectes representatius de la seva figura com per exemple una gorra seva, una guitarra, el seu ex-libris, algun premi i altre material que servirà per preservar la seva memòria i promoure la seva difusió i coneixença per part dels vilanovins i vilanovines.

El fons documental es composa d’uns 350 documents publicats entre els anys 30 del segle passat fins a l’actualitat. Es tracta d’una mostra representativa de les seves passions: la cuina (amb receptaris i llibres relacionats amb la gastronomia i la cultura del vi), la poesia (amb autors destacats com Gil de Biedma, Kavafis o Rilke), la música o el teatre.

També es poden veure altres documents més relacionats amb el seu pensament humanista, ‘Epicuri com soc’, i amb l’obra de clàssics com Horaci, Sèneca i Marc Aureli.

Un altre àmbit rellevant són els llibres sobre la història i la cultura de Vilanova i la Geltrú i, per extensió, del Gran Penedès. Reflex del seu interès per tot allò que afectava a la seva comunitat social i política.

Això també queda palès en el seu interès per la cuina marinera i, especialment, per la cuina de Vilanova i la Geltrú.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon