Transhumància

Els cavalls que han passat l'hivern a Olivella s'acomiaden aquest divendres del parc del Garraf

Redacció Olivella 15-05-2018 09:34

Els cavalls que han passat l'hivern a Olivella s'acomiaden aquest divendres del parc del Garraf. Ajuntament d'Olivella

Les dues manades sortiran dissabte de tornada cap al Pirineu, on pasturaran durant l’estiu

PUBLICITAT

El proper divendres 18 de maig a partir de les 18h se celebrarà una festa de comiat pels cavalls que han passat l’hivern al municipi.

Aquest dia s’anirà a buscar les dues manades al Parc per agrupar-les per sortir el matí següent de Transhumància de tornada al Pirineu, on pasturaran durant l’estiu. A les 18h se sortirà des del casc antic d’Olivella i s’anirà a visitar als cavalls. Després de passar una estona amb ells es tornarà al poble on l’Ajuntament d’Olivella i la Fundació Miranda oferiran un  picapica amb música.

Dissabte 19, les dues manades de cavalls sortiran del Parc del Garraf. Seran nou dies a peu i a cavall, per l’històric Camí Ramader de Marina, que aquests cavalls i els voluntaris que els acompanyen, han tornat a la vida.

La ruta serà amb parada a Montserrat i a Avinyó per aprofitament de pastures i millora del territori. L’arribada al Pla de l’Orri, seu de la Fundació Miranda serà pels voltant del 10 de juny.

El 18 de maig serà un dia especial per celebrar l’èxit del Projecte Cavalls de Marina de la Fundació en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, i amb el suport de Garraf Coopera. Enguany, amb molt d’esforç, s’ha obert una opció molt interessant per al benestar dels cavalls, les persones i la terra de novembre a maig, que s’espera es pugui repetir l’any que ve.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon