Sant Antoni

Els gegants prenen el carrer aquest dissabte amb la primera Dansada dels Gegants de Vilanova

Redacció Vilanova i la Geltrú 16-05-2018 09:08

Els Gegants nous i vells de Molins de Rei. EIX

Els Gegants de Vilanova (Grossos i Petits) han convidat els Gegants nous i vells de Molins de Rei

PUBLICITAT

Els gegants prenen el carrer aquest dissabte amb la primera Dansada dels Gegants de Vilanova. A la Dansada, els Gegants de Vilanova (Grossos i Petits) conviden una parella o un grup de gegants a la seva antiga casa que era l’església de Sant Antoni on eren guardats al llarg del segle XVIII. Els primers convidats són el Gegants nous i vells de Molins de Rei, colla amb la que tenen molts vincles i que portaran les seves dues parelles de gegants, fet molt inusual.

L’acte consistirà en una petita cercavila durant la qual recorrera cnarrers de la Vilanova més antiga, tot finalitzant a l’interior del temple amb unes ballades de les parelles dels gegants participants. Els horaris són els següents:

18:30. Plantada a la Plaça de les Neus
19:15. Inici de la cercavila amb el següent recorregut: pl. de les Neus, c. de Sant Gregori, pl. de les Cols, c. de Montserrat, c. de Sant Pere, c. del Comerç, c. de l’Església i pl. de Sant Antoni
20:15. Entrada a l’església de Sant Antoni de les parelles participants
20:30. Inici de la ballada de lluïment dels Gegants de Molins de Rei i presentació de la Sardana dels Gegants de Vilanova amb el Grup de Dansa de Vilanova

El final serà la part més destacada de l’acte i també la que li dóna nom, ja que la colla presentarà una nova dansa amb la col·laboració del Grup de Dansa de Vilanova i la Geltrú. Vuit balladors i balladores dansaran a la vegada amb les dues parelles de gegants de la ciutat al so de la Sardana dels Gegants de Vilanova, peça musical que és l’adaptació a sardana de la música de la Dansa dels Gegants realitzada pel mestre Joaquim Serra (1907-1957).

A nivell musical, la novetat més gran és que els Gegants Grossos de la ciutat aniran acompanyats durant el recorregut per la Cobla Maricel, donant un toc peculiar a la cercavila. La Cobla també interpretarà en directe la sardana en el moment de realitzar La Dansada. Els Gegants Petits aniran acompanyats dels Grallers de Santa Madrona i Molins de Rei per Clau de Mar.

La colla de geganters i geganteres de Vilanova i la Geltrú ha fet un agraïment a la feina d’en Pere Seda, que ha fet l’adaptació coreogràfica del ball dels gegants amb el grup de Dansa, al rector Pere Milà per obrir-los les portes de l’església i la seva predisposició, al Grup de Dansa per la seva energia i ganes de realitzar La Dansada i als amics dels Gegants de Molins de Rei per acompanyar-los en aquesta nova aventura.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon