Valoració oficial

Èxit de públic a les fires Temps de vi i ExpoNadó, a Vilanova i la Geltrú (VÍDEO)

Míriam de Lamo Vilanova i la Geltrú 12-06-2018 08:19

Mayra Adell, Jordi Medina i Òscar Villagarcia. Míriam de Lamo

Els dos certàmens arriben al voltant dels 40.000 assistents

PUBLICITAT

La fira vitivinícola Temps de Vi, celebrada l'1, 2 i 3 de juny a Vilanova, i ExpoNadó, que ha tingut lloc aquest darrer cap de setmana també a la ciutat, han atret al voltant de 40.000 visitants respectivament. Es tracta d'un “èxit de públic” en paraules del regidor de Promoció de la ciutat, Jordi Medina, que ha destacat la dinamització de l'activitat econòmica del centre durant els darrers dies fruit de les dues iniciatives, aquest dimarts en una roda de premsa. Els organitzadors s'han mostrat molt satisfets amb les xifres d'assistència, que contribueixen al fet que Vilanova “sigui una capital comercial”, segons Medina.

La setena edició de Temps de vi va vendre 40.000 tiquets de consumició, un 10% menys que l'any passat. L'organitzador de la fira Òscar Villagarcía atribueix la reducció de les vendes a la pluja de diumenge 3 de juny, que va afectar notablement l'assistència. Malgrat el mal temps de la darrera jornada, Villagarcía ha destacat que “l'afluència de públic de divendres i dissabte a la tarda era major que altres anys”. L'organitzador del certamen ha apuntat que els tastos de vins van omplir-se, destacant l'aposta per renovar-los canviant d'escenari -enguany van celebrar-se al Teatre Principal- i de format, amb la incorporació d'un tast de vinagres i d'un tast que va buscar les similituds del “món del vi i del pa” de la mà del reconegut forner vilanoví Jordi Morera. “La fira està més que consolidada, estem molt agraïts”, ha assegurat Òscar Villagarcía.

Un 4,7 sobre 5 per a ExpoNadó

Si bé encara no disposa de xifres d'assistència definitives, l'organitzadora d'ExpoNadó, Mayra Adell, té clar que enguany el certamen ha superat les 31.000 persones que van assistir-hi l'any passat, i situa la xifra de visitants entre 40.000 i 45.000 visitants. A través de l'enquesta realitzada als i les 5.000 participants d'un sorteig organitzat des de la fira, Adell ha fet una valoració molt positiva d'ExpoNadó, assegurant que un 36% de les persones visitants venien per primer cop a la fira, i més de la meitat eren de fora del Garraf; la nota mitjana obtinguda d'aquest col·lectiu de visitants ha estat un 4,7 sobre 5. La tercera edició ha demostrat que la fira està “consolidada”, segons Adell, que és partidària de “seguir el model d'ara però no guanyar en quantitat sinó en qualitat” per tal de “seguir millorant els 7.000 metres quadrats de fira”.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon