Desena edició

El claustre de Sant Francesc de Vilafranca acollirà aquest dissabte la Nit dels Xarel·los

Redacció Vilafranca del Penedès 13-06-2018 10:25

El claustre de Sant Francesc de Vilafranca acollirà aquest dissabte la Nit dels Xarel·los. EIX

15 cellers participen en una edició que comptarà amb l'actuació castellera dels Verds

PUBLICITAT

Dissabte tindrà lloc la 10º edició de La Nit dels Xarel·los al claustre de Sant Francesc de Vilafranca del Penedès i ve acompanyada de diverses novetats. En el seu 10è aniversari, l’esdeveniment organitzat pel restaurant El Gat Blau i patrocinat per la DO Penedès, aposta enguany per un tiquet-forfait per al tast de vins que permetrà als assistents tastar tots els monovarietals que s’hi serveixin. 15 cellers de la DO Penedès –4 més que l’any anterior– seran els protagonistes d’un acte que des dels seus inicis té l’objectiu de fomentar el Xarel·lo i donar a conèixer al públic final l’alta qualitat dels vins que a dia d’avui s’elaboren amb aquesta varietat. Com en la darrera edició, durant la vetllada també hi haurà l’actuació dels Castellers de Vilafranca que intentaran aixecar un castell de 9.

El Penedès és sinònim de Xarel·lo

Després de 10 edicions, La Nit dels Xarel·los s’ha convertit en un referent dins del calendari d’actes vitivinícoles. L’organitzadora de l’acte i propietària del restaurant El Gat Blau, ja ho comentava a la presentació d’aquesta edició fa uns dies: “En els inicis era difícil trobar referències de monovarietals de Xarel·lo. Ara tenim un gran ventall i el que ens és dificultós és encabir a tots els cellers que poden participar”. Aquesta evolució ha fet que a dia d’avui el Xarel·lo sigui una de les varietats autòctones més preuades per elaboradors i consumidors.

Aquesta evolució també arriba a La Nit dels Xarel·los. Enguany el tiquet és un forfait en forma de braçalet que per 15€, permetrà als assistents degustar tots els vins del showroom. A més s’inclouran tres consumicions de les propostes gastronòmiques elaborades pel restaurant El Gat Blau, la formatgeria Xerigots, ostres fresques del Delta de l’Ebre. Com a postres se serviran crakanies de Xarel·lo que aniran a càrrec de Casanella Xocolaters. La 10a edició de La Nit dels Xarel·los compta amb la participació de 15 cellers –Sumarroca, Jean Leon, Oriol Rossell, Nadal, Jané Ventura, Valldolina, Albet i Noya, Can Descregut, Esteve Gibert, Pinord, Viladellops, Parés Baltà, Ca N’Estella, Casa Berger–, que presentaran 31 referències elaborades amb aquesta varietat.

L’acte s’iniciarà a les 7 del vespre i s’allargarà fins a la mitjanit, una hora més que en les darreres edicions. L’objectiu es arribar a un públic molt més ampli, sobretot el jove i familiar, i que grans i petits coneguin la cultura del vi. Per aquest motiu, La Nit dels Xarel·los opta per un format íntim i distès, on són els mateixos elaboradors els que serveixen les referències que s’hi poden tastar. Una manera de que els assistents coneguin de primera mà els processos d’elaboració i les singularitats de cada vi. També se servirà most als infants.

Actuació castellera a La Nit dels Xarel·los

Fruit de l’acord de col·laboració que la DO Penedès va assolir amb els Castellers de Vilafranca el darrer any, la colla repetirà actuació durant La Nit dels Xarel·los. En la seva segona participació a l’acte, i coincidint amb el seu 10è aniversari, els Verds s’han fixat com a objectiu un castell de 9. A més, el president dels Castellers de Vilafranca, Joan Badell ha refermat el compromís de la colla amb la DO Penedès, com una relació de dues parts “que treballen constantment per a buscar l’excel·lència en tot allò que fan”.

Els tiquets de la 10a Nit dels Xarel·los es podran adquirir anticipadament al restaurant El Gat Blau i el mateix dia al Claustre de Sant Francesc.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon