Queixes veïnals

Els locals d’oci nocturn del carrer Correu ja tanquen a les dues de la matinada els dissabtes

Jordi Lleó Vilanova i la Geltrú 13-06-2018 09:20

Els locals d’oci nocturn del carrer Correu ja tanquen a les dues de la matinada els dissabtes. Jordi Lleó

L’Ajuntament ha emès un Decret d’Alcaldia per la reducció de l’horari de tancament en compliment d’una sentència judicial que dona la raó als veïns

El veïnat va denunciar al consistori per la seva inactivitat davant la problemàtica de sorolls i incivisme de la clientela dels locals d’oci del carrer Correu

PUBLICITAT

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha aplicat, via Decret d'Alcaldia del dia 28 de maig, la reducció de l'horari de tancament de la sala de festes El Cercle i el bar musical Nits, ubicats al carrer Correu. El nou horari màxim de tancament és a dos quarts de dues de la matinada els dies feiners i a les dues de la matinada, la nit de dissabte a diumenge, i la nit de la vigília dels festius a la matinada dels festius.

Aquesta mesura es realitza en compliment de la sentència del 19 de febrer de 2018 dictada en recurs d'empara pel Jutjat Contenciós Administratiu, núm. 7 de Barcelona, d'acord amb la denúncia presentada per una vintena de veïns i veïnes del carrer Correu. El titular del jutjat va estimar parcialment el recurs administratiu presentat pel veïnat en considerar que aquests establiments nocturns del carrer Correu, han incomplert la normativa reguladora de soroll, i no han respectat l'ordre públic, ni els horaris de tancament. La decisió del magistrat també obliga el consistori a netejar diverses pintades que hi ha en aquest punt de la ciutat.

La durada de la reducció horària de tancament és de caràcter indefinit. També, en compliment de la sentència, el Departament de Serveis Viaris està realitzant actuacions per garantir la convivència veïnal. En concret, segons l'Ajuntament, la Policia Local ha incrementat la freqüència de pas de les patrulles al llarg del servei, es planifiquen aturades de les patrulles en el tram del carrer Correu on s'han concentrat les queixes veïnals, del carrer del Codonyat i rambla Josep Tomàs Ventosa, s'ha reduït la tolerància de les alteracions de l'ordre públic i molèsties per sorolls i s'ha realitzat un augment del control de l'horari de tancament els caps de setmana i festiu. Segons el consistori, per completar les mesures, es manté una patrulla estàtica fins que quedi desallotjada la via pública i evitar molèsties al veïnat.

La decisió judicial sobre la denúncia presentada pel veïnat va ser estimada parcialment perquè no es va admetre la reclamació patrimonial com a indemnització. En aquest sentit els veïns presentaran recurs perquè continuen considerant que la indemnització és necessària per fer front a les despeses judicials i tècniques que han hagut de fer front per pagar aquest procés. Els veïns i veïnes reclamen uns 1.500 euros per cadascun de la vintena de denunciants.

Els residents i residentes del carrer Correu van decidir emprendre aquestes mesures legals contra l'Ajuntament vilanoví en considerar que s'ha mantingut inactiu en relació al soroll i a l'incivisme de la clientela dels locals nocturns. Per la seva part, l'Ajuntament sempre ha negat aquesta acusació. En canvi, Joaquim Martí, l'advocat que ha representat al veïnat en aquesta causa, i que també ha representat a diferents veïns del municipi en els temes de molèsties per als festivals Nowa Reggae i Faraday, destaca que la sentència és una "nova condemna a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, per no adoptar mesures eficients per evitar els sorolls que pateixen els veïns d'aquesta ciutat".

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon