Fauna marina

L'associació Cetàcea, que estudia la presència de cetacis al Garraf, impulsa el projecte Amics del Mar

Redacció Vilanova i la Geltrú 19-07-2018 09:54

L'associació Cetàcea, que estudia la presència de cetacis al Garraf, impulsa el projecte Amics del Mar. Cetàcea

Es tracta d’un projecte de ciència ciutadana, pioner a Catalunya, que té com a objectiu recollir tota aquella informació referent als albiraments que es produeixen també des d'embarcacions de lleure

PUBLICITAT

L'associació Cetàcea, que estudia la presència de dofins i balenes a la costa del Garraf, impulsa el nou projecte Amics del Mar, una iniciativa pionera de ciència ciutadana que cerca la col·laboració de la ciutadania en la defensa i la investigació del fons marí.

Es tracta d’un projecte de ciència ciutadana, pioner a Catalunya, que té com a objectiu recollir tota aquella informació referent als albiraments oportunistes que es produeixen al llarg del litoral català, des d’embarcacions professionals o d’esbarjo.

L'entitat va posar en marxa l'any 2014 el Projecte Foto-Identificació i des de llavors ha pogut documentar albiraments de fins a 6 espècies de cetacis al litoral català central, especialment a la costa del Garraf: "Som conscients però que la presència d’aquestes i altres espècies es reparteix al llarg de tota la costa catalana i que hi ha molts albiraments que no queden documentats. Així doncs, el projecte Amics del Mar brinda l'oportunitat a tots aquells usuaris del mar que així ho desitgin de poder enviar-nos la informació dels seus albiraments, mitjançant la que podrem, entre altres coses, desenvolupar un mapa d’albiraments de cetacis a la costa catalana".

A més, el projecte va acompanyat d’informació sobre com actuar en cas de navegar en presència de cetacis, tal i com es recull al reial decret 1727/2007 i informació complementària sobre les espècies de cetacis que es poden albirar. A través d’un formulari web, els usuaris que així ho desitgin, podran fer arribar les dades dels seus albiraments a l'entitat, que seran incloses en una base de dades comuna.

 

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon