Masia Barreres

Comencen els treballs per a l'enderroc definitiu de l'antiga Griffi

Redacció Vilanova i la Geltrú 24-09-2018 11:50

Imatges del polígon Masia Barreres i de l'antiga cimentera Griffi. EIX

La propietat del solar vol dur a terme els treballs en els propers dies per poder iniciar les obres del nou polígon comercial

PUBLICITAT

L'antiga cimentera Griffi a punt per ser enderrocada definitivament. La propietat del solar ja ha tramitat la llicència per enderrocar l'antiga fàbrica de ciment, mentre continua la tramitació per aprovar provisionalment i definitiva la modificació puntual de PGOUM a Masia en Barreres.

Amb l'aprovació inicial de la modificació puntual del PGOUM al polígon Masia en Barreres II, el mes de març d'enguany, es va fer el primer pas per fer possible la creació a Vilanova i la Geltrú d'un parc comercial en aquest sector pròxim al barri del Tacó. Hores d'ara i finalitzat ja el període d'exposició pública, continua la tramitació d'aquesta modificació amb la resolució de les al·legacions amb l'objectiu que entre l'octubre i el novembre el Ple en faci l'aprovació provisional i es pugui cursar la tramitació cap a la  Comissió d'Urbanisme de Barcelona. De fet, aquest és l'òrgan amb potestat per realitzar l'aprovació definitiva de la modificació puntual del PGOUM que es preveu que podrà fer-se durant el primer trimestre de 2019.

En relació al projecte, no podrà ser lliurat a l'Ajuntament fins que no hagi finalitzat la corresponent tramitació urbanística. D'altra banda i, paral·lelament al procés urbanístic, la propietat de la parcel·la de l'antiga cimentera Griffi ha sol·licitat ja els corresponents permisos i llicència d'enderroc de l'edifici. Un cop finalitzi la tramitació administrativa, en unes setmanes, ja podrà ser enderrocat.

El projecte de creació d'un parc comercial de 19.000 m2 al sector Masia en Barreres II farà possible la creació d'una nova àrea d'activitat econòmica i la regeneració d'aquest sector amb nous accessos viaris i l'ordenació urbanística corresponent permetent que el que ara és un polígon esdevingui Trama Urbana Consolidada (TUC). La inversió total d'aquest projecte se situa al voltant dels 75 milions d'euros.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon