Participació ciutadana

El veïnat de Moja decideix destinar l'edifici de Correus a Local per a Joves i a Sala d’Estudi i Biblioteca

Redacció Olèrdola 08-10-2018 04:53

El veïnat d'Olèrdola decideix destinar l'edifici de Correus de Moja a Local per a Joves i a Sala d’Estudi i Biblioteca. Ajuntament d'Olèrdola

S’han emès 119 vots vàlids, dada que representa el 3’2% del cens total d’Olèrdola i el 8’5% del de Moja

PUBLICITAT

A l’edifici municipal que acull l’oficina de Correus, situat a la plaça de l’Església de Moja , s’hi habilitarà una sala d’estudi i biblioteca en un dels seus espais remodelats i en l’altre s’hi farà un  Local per a Joves. Així ho ha determinat el procés de participació convocat per l’Ajuntament d’Olèrdola.

En el segon moment del procés , el de les votacions de les propostes finalistes, han participat 122 veïns d’Olèrdola. La majoria dels 119 vots vàlids per a decidir l’ús de la sala més propera a la porta d’accés han anat a parar a la proposta de Local per a Joves, amb 77 vots i un 64% de suport. En el cas de la sala interior, les votacions han estat més repartides. L’opció guanyadora, la de convertir aquest espai en sala d’estudi i biblioteca, ha sumat 47 vots, mentre que la proposta de dedicar-lo a magatzem pel material dels Diables arribava als 31 vots.

La crida per a participar es feia al conjunt del municipi, però la procedència dels votants s’ha concentrat en  el poble de Moja, que ha acumulat el 89% dels votants. Respecte el cens total del municipi, el percentatge de participació ha estat de 3’2%, mentre que analitzat només el cas del poble de Moja la participació s’eleva fins el 8’5%.

Els participants han valorat amb un 7’9 el procés de participació i totes les votacions s’han fet per internet. Un altre fet destacat del procés és la mobilització de joves. I és que el 30% dels participants tenen entre 18 i 30 anys, quan en el cens del municipi representen el 15%.

PUBLICITAT

Arxivat a

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon