Primer disc

Els colors de la Festa ja tenen banda sonora amb el disc de K-liu

Bàrbara Scuderi Sitges 18-10-2018 01:38

K-liu. Ares Alcaina

La formació sitgetana publica el seu primer treball discogràfic ‘T’ho pinto’, avui divendres, després d’una intensa temporada d’estiu, molts directes i un any d’estudi

PUBLICITAT

Més enllà dels gèneres musicals, dels que K-liu fusiona com el reggae, l’ska, el rock o la rumba, hi ha una banda sonora festiva, reivindicativa i optimista capaç de capgirar tota celebració de la música en directe. El primer disc de K-liu és un exemple de la música portada a ser la protagonista de diversitat d’escenaris. L’explosió dels ritmes, combinat amb la joventut dels components del grup, la seva vitalitat i la diversitats d’estils musicals dels que provenen, ha donat els seus fruits.

Divendres es publica el seu primer treball discogràfic, del qual durant l’estiu s’han pogut sentir tant en els directes com en els videoclips, alguns dels seus primers senzills. Aquesta nit, inclòs en la Play List de TV3 del passat estiu; o Todo va a cambiar, el segon senzill acompanyat d’una original producció audiovisual, són un exemple de la força amb que K-liu arrenca la primera presentació d’un disc en el que han estat treballant durant un intens any.

Els membres de K-liu són vuit: Marc Martí (veu), Iñaki Ramos (baix), Enric Salvat (guitarra), Víctor Lisbona (percussió), Pau González (trompeta), Biel Solsona (piano), Pau Gallardo (saxo) i Jaume Freixes, a la bateria. Entre tots preparen les peces, creen les melodies i intercanvien estils. “Al final les lletres són el reflex del què ens passa. I a qui li passa és qui arriba amb la proposta i entre tots la fem nostra”, explica Freixes. Tots han continuat i continuen estudiant, malgrat confessa Gallardo “a mi el disc m’ha costat al menys un quadrimestre!”. Quan se’ls pregunta com combinen els estudis amb la música, Freixes ho té molt clar: “Mentre altres surten i fan altres coses amb el temps lliure, nosaltres només el dediquem a la música”.

El disc, T’ho pinto, inclou deu peces inèdites i un bonus track amb La Nostra Festa, el tema dedicat a la Festa Major de Sitges, que han portat a diferents poblacions i “ens ha sorprès la bona rebuda, a tothom el so dels timbals, les gralles, l’olor de la pólvora li recorda la seva pròpia Festa Major també”, explica Pau Gallardo.

Per la seva banda, Jaume Freixes, en l’entrevista amb EIX DIARI, ens explicava també el motiu del títol del disc, una divertida anècdota (que es pot sentir al vídeo) i que ha esdevingut tot un lema dins del grup... “Si alguna cosa no va bé, t’ho pinto”.

Els reptes, els somnis i una aposta per parlar d’una realitat a voltes entremaliada i a voltes convertida en tot un incert destí, troben en les lletres del primer disc de K-liu una força inhòspita, capaç d’enganxar amb el seu ritme, la més gran diversitat de gustos. És el plaer de sentir una música que fa ballar cos i ànimes. L’escenari, serà el retrobament amb un gran públic que espera veure el directe del seu nou treball i gaudir d’una festa, que des d’ara ja té una banda sonora pròpia.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon