Conflicte Laboral

CCOO amenaça les patronals del cava amb convocar mobilitzacions per la campanya de Nadal si no acorden un nou conveni

ACN Sant Sadurní d'Anoia 18-10-2018 04:42

Pla detall de la part superior d'una ampolla de cava. ACN

Els treballadors van advertir amb fer vaga durant la verema però les aturades no es van materialitzar perquè la negociació seguia oberta

PUBLICITAT

El sindicat Comissions Obreres (CCOO) ha amenaçat de nou les patronals del cava per acordar les condicions del nou conveni laboral del sector. Si al juny els treballadors advertien l’Institut del Cava i PIMECAVA que convocarien jornades de vaga durant la verema, ara avisen que podrien fer mobilitzacions coincidint amb la propera campanya de Nadal si no es desencalla la negociació. Tot i l’advertiment de l’estiu, les vagues no es van arribar a convocar perquè les reunions amb la patronal seguien avançant, però CCOO llança ara una nova mesura de pressió. Segons el sindicat, les patronals “plantegen propostes desproporcionades i inassolibles”, mentre els treballadors volen millores econòmiques “que permetin recuperar poder adquisitiu”.

Des de CCOO proposen, entre altres mesures, una reducció de 8 hores de la jornada laboral anual, assegurant que la seva proposta “donaria estabilitat al sector” mentre senyalen el nou escenari que viu l’empresariat cavista, amb l’entrada de capital estranger a Freixenet i Codorniu. Mentre esperen una resposta de les patronals a les seves propostes, Comissions Obreres també defensa la necessitat de crear una mesa sectorial del cava, recuperant un compromís que havia adquirit Dolors Bassa quan era consellera de Treball.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon