Cadastre

L’oficina d’atenció per la revisió cadastral d’Olèrdola ha atès a prop de 400 persones

Redacció Olèrdola 29-10-2018 05:10

L’oficina d’atenció per la revisió cadastral d’Olèrdola ha atès a prop de 400 persones. Ajuntament d'Olèrdola

A través de l’oficina s’han presentat i resolt 128 recursos, la majoria per corregir dades dels titulars

PUBLICITAT

Sumant els veïns atesos en els mesos de juliol i agost; i els que han utilitzat el servei aquest mes d’octubre, l’oficina presencial per a la revisió del Cadastre a Olèrdola ha atès dubtes i reclamacions de 394 propietaris d’Olèrdola. L’oficina ha estat oberta a la seu de l’Ajuntament fins dimarts passat, durant les tardes de dilluns a divendres i els matins de dimarts i dijous.

Joan Homs, tècnic de l’empresa Pro Alfanumèrics que s’ha encarregat de la gestió de l’oficina, explica que el projecte ha estat “tot un èxit de convocatòria i ha permès que els veïns que ho necessitaven poguessin ser atesos directament”.

El procés de revisió ha suposat posar al dia els valors dels 3.019 immobles registrats a Olèrdola i entrarà en vigor el gener de 2019. La darrera revisió es remunta a fa 30 anys i, segons  explica Joan Homs, els veïns han marxat de l’oficina “entenent que els canvis eren coherents i no tenien finalitat recaptatòria”.

A través de l’oficina s’han presentat i resolt 128 recursos, la majoria per corregir dades dels titulars. 65 d’aquests recursos han estat vinculats a la correcció de dades sobre any de construcció, ús o superfície. Altres 36 han estat recursos jurídics sobre l’actualització de la titularitat de la propietat. I finalment 27 recursos tramitats i resolts aquests mesos  suposaven variar el domicili tributari. Des de l’oficina també s’ha ajudat als veïns a descarregar-se la notificació electrònica que rebien amb les dades de l’actualització.

L’oficina presencial dedicada a la revisió cadastral ha deixat d’estar en funcionament, però des de l’Ajuntament d’Olèrdola es recorda que a l’Oficina d’Atenció Ciutadana se seguiran atenent les consultes sobre aquesta temàtica que plantegin els veïns.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon