Ordenances

Gelida aprova congelar les ordenances fiscals, per sisè any consecutiu, sense unanimitat

Redacció Gelida 03-11-2018 08:46

PSC i PDCAT hi voten a favor, la CUP s’absté i ERC hi vota en contra

PUBLICITAT

El Ple Municipal Extraordinari celebrat aquest dimarts, 30 d’octubre, va aprovar provisionalment les ordenances fiscals per al 2019. La proposta presentada va comptar amb els vots favorables del PSC i PDCAT, l’abstenció de la CUP i els vots contraris d’ERC. Per sisè any consecutiu, amb l’objectiu de no gravar fiscalment als gelidencs i gelidenques, l’equip de govern va proposar congelar els tipus impositius dels diferents impostos i taxes.

A banda dels manteniment dels tipus impositius i les modificacions que s’hi incorporen de caràcter legal, les ordenances s’han modificat, entre altres, en els següents punts: 

En les bonificacions de l’IBI s’hi afegeix la categoria de família nombrosa especial.
En les bonificacions de l’Impost de vehicles s’incorporen els vehicles amb bicombustible i els vehicles elèctrics.
L’Impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana es modifica  per adaptar el text a la sentència que declarava no subjectes a l’impost qual el subjecte passiu acrediti la inexistència d’increment de valor.
En la taxa per llicències o comprovació d’activitats econòmiques, la quota tributària en el cas de parcel·lacions en sòl no urbanitzable passa a ser del 0.01%.
La taxa per trasllat d’activitat a un nou establiment tindrà una bonificació del 50%.
En la taxa pel servei de gestió i recollida de residus es bonificarà, de manera proporcional a la durada de les obres, als comerços i establiments afectats per obres en la via pública promogudes per l’administració.

La proposta estarà en exposició pública pel termini de trenta dies hàbils. 

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon