Política municipal

L’ajuntament es nega a reprovar Felip VI

ERC Monjos Santa Margarida i els Monjos 04-11-2018 11:21

Tampoc han volgut aprovar la moció per demanar la llibertat dels Jordis i dels presoners polítics

PUBLICITAT

Al Ple de Santa Margarida i els Monjos, celebrat aquest passat dilluns, no ha prosperat la moció presentada per Esquerra què sol·licitava l'adhesió de l’Ajuntament a la resolució aprovada, per amplia majoria al Parlament de Catalunya, de reprovació de Felip VI.

El text defensava també que "el Parlament ha de poder debatre i votar en llibertat sobre els temes que consideri oportuns sense l’amenaça de represàlies" i condemnava el discurs que va fer el rei Felip VI després de l'1-O en el qual justificava la violència exercida per la policia.
Entre les propostes de la moció també hi havia el rebuig a la decisió del govern espanyol de judicialització de la política i de les continues amenaces d’aplicació del 155 o la il·legalització dels partit polítics.

La moció ha tingut el suport d’Esquerra i de la resta de grups municipals però no ha prosperat pel vot en contra dels socialistes, majoritaris al consistori. El grup de la majoria ja va rebutjar una moció en la qual es demanava donar el nom de “Referèndum 1 d’Octubre” a una plaça o carrer del municipi, i sempre ha mantingut una actitud bel·ligerant i contraria al procés.

La Candidatura d’Unitat Popular va presentar una moció en la qual es demanava un reconeixement explícit per a totes aquelles persones que van fer possible el referèndum d’autodeterminació de l’1 -O, condemnava l’ús il·legítim de la violència i la brutalitat policial, així com l’immediat alliberament del president de l’Omnium Cultural i del president de l’ANC, així com de tota la resta de presos i preses polítiques i el retorn dels exiliats i exiliades”. Moció a la qual també va votar en contra la majoria i va rebre els vots favorables d’Esquerra i de la resta de partit polítics amb representació al consistori.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon