Bicicleta

El carril-bici entre Vilafranca i Els Monjos està pendent de la definició del seu traçat definitiu

Ramon Filella Santa Margarida i els Monjos 07-09-2017 11:11

El carril-bici entre Vilafranca i Els Monjos està pendent de la definició del seu traçat definitiu. Ramon Filella

Imma Ferret: 'fa molt de temps que esperem aquest projecte i ara ja s'hi està treballant plenament'

PUBLICITAT

Tècnics d'una empresa especialitzada contractada per la Diputació estan realitzant des de fa un mes un estudi sobre el traçat més viable del futur carril-bici que ha d'unir Santa Margarida i Els Monjos amb Vilafranca. Representats de la Diputació i tècnics de l'Ajuntament mongenc es van reunir a principis d'estiu per a començar a definir el projecte i el primer pas ha estat encarregar l'elaboració d'aquest estudi d'idoneïtat del traçat.

Santa Margarida i Els Monjos i Vilafranca estan connectats a través de l'antiga N-340, però falta saber si el futur carril-bici s'urbanitzarà just al costat d'aquest vial o s'optarà per alguna altra solució.  Entre els dos municipis hi ha diferents lleres de torrents que s'han de superar i també s'ha de tenir en compte l'existència de vàries rotondes en els 3 quilòmetres que els separen. Tot plegat es començarà a definir quan es disposi de l'estudi de viabilitat que s'està executant actualment.

L'alcaldessa de Santa Margarida i Els Monjos, Imma Ferret, va explicar que “fa molt de temps que esperem aquest projecte i ara ja s'hi està treballant plenament”. El calendari de l'actuació, però, encara no està definit. Després de l'estudi d'idoneïtat del traçt caldrà iniciar tot el procés administratiu per tirar endavant les obres.

Molt veïns de Santa Margarida i Els Monjos es desplacen sovint fins a la zona industrial dels polígons Domenys I i II i fins el Clot de Moja a peu a través d'algun dels camins de la zona o seguint la mateixa N-340. Fer-ho al costat de la N-340 comporta perills degut al gtrànsit i també a la configuració de la via que en alguns punts no deixa espai suficient de seguretat entre el vianant i el cotxe.

Tot plegat fa que la urbanització del carril-bici sigui una demanda no només de l'Ajuntament de Santa Margarida i Els Monjos, sino de moltes entitats de tota la comarca de l'Alt Penedès. El carril fins a Vilafranca permetria completar l'actual connexió ja existent entre els nuclis de La Ràpita i els mateixos Monjos.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon