Referèndum

Puigdemont fa públic el web perquè els ciutadans consultin el seu local de votació de l'1-O

ACN Vilanova i la Geltrú 21-09-2017 06:04

Imatge del web en què s'informa els ciutadans del local on podran votar per l'1-O . ACN

Els usuaris han d'introduir el DNI, la data de naixement i el codi postal per saber el lloc de votació

PUBLICITAT

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet públic aquest dijous a través del seu compte de Twitter la pàgina web perquè els ciutadans puguin consultar el seu local de votació de l'1-O: https://onvotar.garantiespelreferendum.com. El president ha acompanyat l'enllaç amb la pregunta "On es podrà votar el proper dia 1 d'octubre? En aquesta web trobaràs el lloc on et correspon". Per fer la consulta cal introduir el DNI, la data de naixement i el codi postal, i no es pot consultar la totalitat de la llista. Entre els locals de votació hi ha centres cívics de Barcelona que són equipaments municipals. També hi ha col·legis electorals habituals en les eleccions però d'altres que no ho són, com el Departament de Treball i Afers Socials situat al Passeig Taulat de Barcelona, i Centres d'Atenció Primària (CAP). El Govern ha fet públics els col·legis electorals just el dia que estableix la llei del referèndum, el 21 de setembre, i poques hores després de la detenció d'alts càrrecs i treballadors del Govern per l'1-O.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, van anunciar dijous passat un acord per facilitar el vot a la capital catalana però no van donar a conèixer el contingut de l'acord. Colau es va limitar a dir que no entrava en contradicció amb l'informe del secretari municipal, que avisava que cedir locals vulnera les resolucions del Tribunal Constitucional (TC).

Fonts de l'Ajuntament han explicat a l'ACN que el consistori va traslladar al Govern la voluntat de facilitar l'1-O "sense posar en risc la institució ni els servidors públics". En aquest sentit, apunten que la Generalitat es va comprometre a complir aquestes premisses i que la logística de la convocatòria correspon a la Generalitat, a qui l'Ajuntament atribueix precisar el desenvolupament de l'1-O.

El Govern ha fet públics a través d'una web els punts de votació el dia després d'una operació de la Guàrdia Civil amb 15 persones detingudes, entre alts càrrecs i treballadors del Govern. En els últims dies, diferents operacions també han decomissat 45.000 sobres amb les notificacions per a les meses electorals i més de 10 milions de paperetes del referèndum.
Text

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon