Drogues

Desmantellen una plantació de marihuana valorada en més de 200.000 euros a Mediona

Redacció Mediona 06-03-2018 08:49

Els Mossos d’Esquadra desmantellen una plantació de marihuana valorada en més de 200.000 euros a Mediona. Mossos d'Esquadra

Els agents van detenir cinc homes i van denunciar tres dones com a responsables de la plantació de mil plantes de marihuana comissada

PUBLICITAT

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Vilafranca del Penedès, van detenir el 23 de febrer cinc homes de nacionalitat dominicana, en edats compreses entre els 30 i els 59 anys i veïns de Terrassa i tres dones de la mateixa nacionalitat, de 34, 30 i 22 anys i veïnes de Mediona van ser denunciades com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública en la vessant de cultiu, elaboració i tràfic de drogues i han informat a la companyia elèctrica perquè valori el fet de denunciar-los també per un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Els fets es van produir a la urbanització Sant Elies de Mediona quan el divendres 23 de febrer els agents d’investigació de la comissaria de Vilafranca feien tasques de prevenció de robatoris a domicilis i van detectar una forta olor a marihuana procedent del pàrquing d’una casa de l’esmentada urbanització.

Davant l’evidència de l‘existència d’una gran quantitat de plantes a l’interior del pàrquing els agents van identificar cinc homes que, en aquells moments, van arribar en vehicle a la casa.

Amb el permís dels titulars de la casa, els agents van accedir al pàrquing i van poder comprovar com, efectivament, hi havia una plantació de marihuana  i van intervenir gairebé 1.000 plantes i elements destinats al cultiu.

La plantació, per tal d’aconseguir un nivell de producció òptima, disposava de ventiladors de terra i d’aire condicionat, un sistema d’extracció d’aire per renovar-ne la qualitat, un sistema d’il·luminació amb làmpades de 600 watts cadascuna i diversos humidificadors industrials per mantenir una humitat atmosfèrica òptima per al desenvolupament de les plantes. Així mateix, també van comissar una peladora destinada a separar de forma automàtica els cabdells de la resta de la planta de marihuana.

Els agents van comissar la plantació de marihuana, els estris destinats al seu cultiu  i un total de 36 quilograms de cabdells de marihuana ja preparats per a la seva venda, que tindrien un valor aproximat de venda en el mercat il·legal de més de 200.000 euros. Per aquests motius van detenir la totalitat dels cinc homes responsables de la plantació i van denunciar les tres dones, davant del fet que tenien al seu càrrec a menors d’edat.

A partir de la detenció, els investigadors van centrar les indagacions policials en l’abast de la producció i de la comercialització de la marihuana en altres espais així com possibles connexions delinqüencials dels detinguts.

Els cinc detinguts i les tres denunciades resten a l’espera de la citació judicial quan l’autoritat judicial així ho determini.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon