Grup municipal

Ciutadans expulsa Francis Álvarez i li reclama que renunciï a l'acta de regidor a Vilanova

Redacció Vilanova i la Geltrú 10-05-2018 06:10

La formació taronja recorda al regidor vilanoví que 'en virtut de la Carta Ética i Financera, els regidors es comprometen a renunciar a la seva acta en el cas d’abandonar el grup'

L'Ajuntament de Vilanova ja ha iniciat els tràmits per dissoldre el grup municipal

PUBLICITAT

Ciutadans expulsat definitivament el vilanoví Francis Álvarez de la formació i li reclama que renunciï a l'acta de regidor a Vilanova. L'Ajuntament de Vilanova ja ha iniciat els tràmits per dissoldre el grup municipal, que s'han d'aprovar en el ple municipal del proper dilluns, però el regidor vilanoví ha presentat un recurs a aquesta decisió.

La Comissió de Règim Disciplinari ha sol·licitat al regidor la renuncia a l’acta de regidor després de resoldre amb la sanció d’expulsió l’expedient disciplinari contradictori que se li havia obert fa unes setmanes. El partit al·lega algunes irrregularitats en l'actitud del regidor al capdavant del grup municipal, com ara, l'expulsió de l'assessor que tenia Ciutadans a l'Ajuntament perquè Álvarez considera que era una imposició del partit. Des de Ciutadans es recorda que en virtut de la Carta Ética i Financera  signada pels regidors de la formació "es comprometren a renunciar a  la seva acta en el cas d’abandonar el grup municipal".

La formació taronja ha manifestat que "els Estatuts del partit són un marc indestructible que garanteix la regeneració i transparència de la formació" i han assenyalat que el comportament d'aquest regidor "no s'adequa a les exigències d'un partit regenerador i democràtic com Cs".

Per la seva part, Francis Álvarez ha presentat un recurs de reposició a l'alcaldia de Vilanova i la Geltrú per evitar que s'inclogui en l'ordre del dia del proper ple la dissolució del grup municipal de Ciutadans. Álvarez al·lega que hi ha els mateixos motius per dissoldre el grup de Ciutadans que per fer-ho amb el de CiU: "el grup de CiU s'ha mantingut amb els mateixos drets econòmics  recursos humans propis del grup, fins i tot quan Unió va sortir del mateix; tenint en compte que el 8 de juliol CDC es va dissoldre i el 10 de juliol es va constituir el PDeCat".

Si s'aprova al ple la seva dissolució, a partir de dilluns Ciutadans es quedarà sense representació a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú després que la formació taronja aconseguís entrar per primer cop al consistori amb dos regidors a les eleccions de 2015. Poc després d'arrancar el mandat, les desavinences entre els dos regidors es va tancar amb l'abandonament del grup municipal de Carmen Reina, que no va renunciar a la seva acta de regidora i es va quedar a l'Ajuntament com a regidora no adscrita. De fet, ha format un nou partit polític amb el qual es presentarà a les eleccions municipals de 2019.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon