Teatre compromès

La vilanovina Marina Prados estrena el docu-teatre It's all about the hairstyle

Redacció Vilanova i la Geltrú 14-06-2018 08:56

L'artista local va ser detinguda el 23 d’abril a Barcelona i acusada de ser suposadament autora d’un grafit que criticava les figures de Puigdemont, Rajoy i Merkel

L'obra reflexiona i escenifica 'el retrocés que hem patit en termes de llibertat d’expressió i artística a Espanya a partir de la meva experiència personal'

PUBLICITAT

Les directores i artistes Marina Prados i Paula Knüpling, residents a Berlin, tornen a Barcelona després de l'estrena de Here amb una nova obra de teatre. En aquest cas, es tracta d'un docu-teatre que "investiga la naturalesa de la veritat en una societat on, per desgràcia, allò fals és tendència", detalla l'artista vilanovina Marina Prados.

It's all about the hairstyle (“L’important és el pentinat”) reflexiona i escenifica "el retrocés que hem patit en termes de llibertat d’expressió i artística a Espanya a partir de la meva experiència personal". La Marina explica que va ser detinguda el 23 d’abril a Barcelona i acusada de ser suposadament autora d’un grafit que criticava les figures de Puigdemont, Rajoy i Merkel. L'obra parteix d'aquest incident, però es fa ressò també d’altres "que no han trascendit a la premsa ni a les xarxes i que exemplifiquen l’incompliment dels drets humans més bàsics per part d’algunes autoritats".

L'obra es representarà al Teatre la Gleva de Barcelona del 4 al 15 de juliol i viatjarà a la Volksbühne la temporada que ve: "l'espectacle va ser pretés pels programadors del Festival Grec, però per raons que s’expliquen a l’obra ens hi vam negar cordialment", puntualitza Prados.

Amb aquesta estrena a Barcelona, les dues autores volen fer "un contraatac a la programació barcelonina i portar una història plena d’actualitat, política i reivindicació artística" a través de la tecnologia i el material audiovisual gravat i editat pels documentaristes Adrià Botella i Oriol Guanyabens des de l’1 d’octubre fins al dia d’avui: "amb les seves imatges i la posada en escena es reconstrueixen les nostres memòries d’aquest any de conflictes, pors, presons i mitjans de comunicació a través d’una mirada jove i amb ganes de cridar ben alt".

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon