Inici
Conferències, col.loquis | El Vendrell

Nou cicle de xerrades “L’ofici de ser pares”

06-10-2017 fins 19-12-2017 Diferents horaris
 • El Vendrell
 • Diferents indrets

 • La primera sessió es farà divendres 6 d’octubre de 2017, a les 18 h, al Centre cívic L’Estació. S’hi farà la presentació del llibre “La recepta màgica de les emocions”, a càrrec de Neus Navarro (Coaching El Vendrell). Es tracta d’un conte creat per ensenyar-nos a gestionar les emocions des de ben petits.


  El cicle conté 21 propostes de xerrades, que tractaran temes molt diversos fins a finals de maig de 2018. Així per exemple, en aquest primer trimestre del cicle s’han programat les següents a càrrec de professionals del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

  -Divendres 20 d’octubre, a les 18h, a l’Escola bressol Mestral: “Mama!Papa!Upa..!
  Durant els primers anys de vida de l’infant, és quan ens sorgeixen més dubtes sobre com afrontar la criança del nadó: “Seré capaç d’alletar el meu fill? Sabré per què plora? Podré calmar-lo? Com li faré entendre el que està bé i el que està malament? I si m’equivoco? Com sabré que ho faig bé?...”.

  -Divendres 27 d’octubre, a les 18h, a l’Escola bressol Botafoc: “Deixa’m sol!... Jo sol!”
  La primera infància és l’etapa en què el petit fa les primeres conquestes en la seva autonomia: el menjar, el dormir, etc., que li aporten aprenentatges, autoestima i seguretat en si mateix. També és el moment en què els pares i les mares hauran d’exercir una autoritat que marqui els límits orientant i acompanyant  l’infant. En aquesta sessió, es reflexionarà sobre l’autonomia, l’autoritat i l’afecte com a elements bàsics per establir unes relacions de qualitat.

  -Divendres 3 de novembre, a les 18h, a l’Escola bressol El Riuet de Coma-ruga: “A dormir, no!... Hi ha un monstre”
  En aquesta etapa són freqüents els plors, les rebequeries, les pèrdues de gana, les dificultats en el son... Aquesta sessió ajudarà a reconèixer les emocions davant les conductes d’oposició dels infants. Es treballaran també estratègies per acompanyar-los en la construcció i l’afirmació de la seva identitat.

  -Divendres 10 de novembre, a les 18h, a l’Escola bressol El Puig: “Per menjar, li poso la tele i fora problemes!
  L’hora de menjar, de canviar-se, del bany... són situacions privilegiades per enfortir vincles afectius. Els pares i mares han de saber que és més important el com que el què, ja que és a través de les seves actituds que els infants van aprenent. En aquesta sessió es tractarà com afrontar les activitats quotidianes i quins són els aprenentatges que s’hi poden vincular.

  -Divendres17 de novembre, a les 18h, a l’Escola bressol Ralet-Ralet: “El meu fill no para. ho toca tot, ho remena tot... és un trasto!”
  El nen aprèn jugant. És mitjançant el joc que l’infant assaja accions, formes de comunicar-se i habilitats que després generalitza i aplica en altres situacions. En aquesta sessió es reflexionarà sobre com el joc de l’infant evoluciona a mesura que canvien les seves capacitats i les seves necessitats i sobre com els pares poden generar situacions i activitats d’aprenentatge a partir del joc.

  -Divendres 24 de novembre, a les 18h, al Centre cívic l’Estació: sessió monogràfica (tema a escollir entre els participants de sessions anteriors).

  -Dimarts 28 de novembre, de 15.15 h a 16.15 h, a l’escola Àngel Guimerà, “El mite de la motivació”, a càrrec de  Joan Bosquet (professor de Filosofia i psicòleg). El millor regal que, com a pares, podem oferir als nostres fills és ajudar-los a ser autònoms i responsables. Tot el que fem els pares ho fem amb la millor de les intencions. Amb tot, estem treballant en la direcció correcta?

  -Dimarts 12 de desembre, de 15.15 h a 16.15 h, a l’Escola Àngels Garriga: “Assetjament als centres escolars (bullying)”, a càrrec de Carme Reyes (orientadora/psicòloga a l’INS Mediterrània i psicoterapeuta). Aquesta xerrada-taller té l’objectiu d’entendre el fenomen i, alhora, proporcionar eines de prevenció i intervenció per a les famílies, la resta de companys i els centres educatius.

  -Dimarts 19 de desembre, de 15.15 h a 16.15 h, a l’escola Pau Casals: “El meu fill no parla gaire bé, què puc fer-hi?”, a càrrec de Lorena Baños  (logopeda de SINAPSIS)

  Sovint es tendeix a pensar que un problema de parla en els infants apareix com a conseqüència d’una estructura incorrecta o simplement per una situació passatgera i que es corregirà sol. Però ens hem parat a pensar per què passa i en quins casos es modifica el patró com “per art de màgia”? En aquest taller es donarà resposta a aquestes qüestions.

  Totes les sessions són obertes a famílies i educadors dels centres escolars de la comarca, i no cal fer inscripció prèvia.

  Comentaris

  Consulta l'acte a la web