Inici
Fires i festes | Vilanova i la Geltrú

Fira de Novembre de Vilanova i la Geltrú

10-11-2017 fins 12-11-2017 Diferents horaris
 • Vilanova i la Geltrú
 • Diferents indrets

 • Programa d’actes de la Fira

  La Fira de Novembre s'inaugurarà el divendres 10 de novembre i es clourà el diumenge 12. Seguirà ocupant una gran extensió que cobrirà la rambla Principal, la rambla de la Pau, la plaça de la Vila, el parc de Baix-a-mar, i enguany també la plaça de la Mediterrània que torna a afegir-se al recorregut firal. Ruiz va anunciar que "la plaça de la Mediterrània és una de les novetats més destacables d'aquesta edició de la Fira de Novembre donat que al llarg dels tres dies acollirà l'Espai Handmade amb carpes d'artesans amb productes tots fets a mà, i diferents tallers. El mateix espai també acollirà el dissabte la Trobada de Col·leccionisme, i el diumenge la 26ena Trobada de Puntaires. La trobada de puntaires coincidirà el diumenge al matí amb la setena edició de la Trobada de Cotxes Clàssics que es farà a la plaça Soler i Carbonell."

  L'altre gran novetat de la Fira d'enguany és La Factoria, un gran espai organitzat i dinamitzat per la Federació d'Empresaris del Gran Penedès (FEGP), que a més d'oferir una amplia mostra del món de l'empresa al territori, també ha organitzat un extens calendari de xerrades, activitats, conferències i sessions al llarg dels tres dies. La Factoria estarà situada a una gran carpa a la rambla Principal, a l'alçada del Teatre Principal, i estarà acompanyada d'una altra carpa més petita on l'Agència pel Desenvolupament NODE Garraf durà a terme una mostra dels seus serveis i propostes. Isidre Also ha qualificat aquesta iniciativa de nova i necessària. "Hores d'ara l'espai ja se'ns ha quedat petit. La Factoria servirà per donar a conèixer que fan les nostres indústries. La proposta té una intenció clarament divulgativa, alhora que reivindicativa de la indústria al nostre territori més proper."

  El Saló del Carnaval es desplaça enguany a la rambla de la Pau, cantonada carrer de l'Any dels Negats. A més dels diferents expositors, destacarà la presència de la Festa de l'Os, dels municipis d'Arles de Tec, Prats de Molló i Sant Llorenç de Cerdans ( Pirineus) mentre que al Foment Vilanoví, i al llarg de dissabte, hi haurà les Jornades sobre el carnaval. Txatxi Gómez va informar que "al Saló del Carnaval també es podrà veure un interessant treball de dos historiadors vilanovins, Albert Tubau i Xavi López, que han creat un línia temporal on s'explica i es posa en context la història del Carnaval de Vilanova." Per Teresa Llorens, "el Saló posa en valor el Carnaval com a element de dinamització econòmica, alhora que mostra la seva importància en la nostra cultura." La regidora també va agrair la feina feta per Txatxi Gómez i Bienve Moya, que "ja ha començat a estar reconeguda per la Generalitat de Catalunya, donat que ha mostrar interès en participar activament en aquest esdeveniment únic al país."

  L'Espai Enogastronòmic, organitzat per Temps de Vi amb la col·laboració del Gremi d'Hostaleria, Menja't Vilanova i Node Garraf, torna per segon any consecutiu a la plaça de l'Assumpció de la Geltrú i el Castell, amb la novetat d'estar obert els tres dies de la Fira, i no només dissabte i diumenge com va passar a la passada edició. Carles Carbonell ha explicat que aquesta decisió ha estat producte de l'èxit assolit l'any passat, que l'espai tancarà portes cada dia a les 22 h, i que hi haurà actuacions musicals cada dia al vespre. També ha dit que ham comptat amb una gran col·laboració i comprensió del veïnat de la zona, i ha recordat "que els diners que es recaptin a les activitats i showcookings al castell de la Geltrú aniran a parar directament al Banc d'Aliments de Vilanova i la Geltrú"

  Per la seva banda, Viu Comerç torna a la plaça de la Vila amb un bon nombre d'estands i una programació intensa.

  També ha canviat la imatge gràfica de la Fira de Novembre. El cartell d'enguany és un clar homenatge a la plaça de la Vila, que ha realitzat el creador local Lluís García, i que vol reflectir – a l'igual que el terra de la plaça – el fet que la Fira és un veritable mosaic de l'activitat econòmica i social de la ciutat.

  El pressupost total de la Fira de Novembre 2017 és de 200.000 euros

  També cal destacar que El Pòrtic de la Fira es farà el dijous 9 de novembre a les 19.30 h a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, i anirà a càrrec de l'economista Germà Bel. Aquest acte està organitzat conjuntament per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Federació d'Empresaris del Gran Penedès.

  Comentaris

  Consulta l'acte a la web