Inici
Exposicions | Vilafranca del Penedès

Exposició antològica del pintor vilafranquí Colomer Pagès

10-11-2017 fins 10-12-2017 20:00 h
 • Vilafranca del Penedès
 • capella de Sant Joan

 • Nascut a  Vilafranca l’any 1940 la seva vida ha transcorregut per Vilafranca i el seu entorn, un petit espai geogràfic que li ha estat suficient i en el qual ha trobat tot el que necessita i se sent plenament identificat. D’adolescent va començar a publicar caricatures a la premsa local, mentre estudiava comerç al col·legi de Sant Ramon de Penyafort.
  Als divuit anys es va traslladar a Madrid per veure els quadres de El Greco al Museo del Prado. Era una de les seves obsessions pictòriques, volia veure’ls al natural. Només coneixia El Greco existent al museu Cau Ferrat, de la propera Sitges, i volia veure més obra del genial pintor. L’atreia la seva manera de fer, l’allargament de les figures, l’estilització dels cossos. Colomer Pagès dibuixava les figures allargades que el caracteritzen, estètica que ha anat mantenint sempre. Posteriorment va entrar en contacte amb els impressionistes francesos, especialment amb Monet. Va ser un contacte a través dels llibres, fins que anys més tard, en els seus viatges per Europa, especialment París, va poder contemplar al natural l’obra dels seus admirats impressionistes. El sentit de la llum i del color que posseïen els grans pintors francesos van significar un descobriment per a ell. Se sentia pròxim no a la seva manera de fer, perquè Colomer Pagès no utilitzava l’oli, en aquella època, però sí a la seva concepció pictòrica. A partir de la dècada dels anys 2000 inicia un procés de pintura més lliure amb una pinzellada més fresca i espontània i és a partir de la darrera època, del 2010 fins a l’actualitat, que Colomer Pagès comença a substituir els bodegons per composicions donant al color i a la forma un protagonisme més gran en les seves creacions.

  La seva obra figura, a banda de col·leccions privades de tot el món, en els museus següents: Museu de Tossa de Mar, VINSEUM i  The San Francisco Museum of Contemporany Hispanic Art de Califòrnia (EUA).

  L’exposició de la capella estarà, doncs, distribuïda per aquestes cinc dècades que el pintor vol mostrar d’una manera conjunta per tal de visualitzar retrospectivament  el seu treball.

  L’exposició romandrà oberta al públic fins al 30 de desembre, tancant així la programació estable d’exposicions produïdes per l’Ajuntament de Vilafranca d’aquest 2017 a la capella de Sant Joan. Els horaris de visita són de dimecres a divendres de 17 a 20h, dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h i de 18 a 20h.

  La inauguració comptarà amb la presència del Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi i anirà a càrrec de l’editor i historiador de l’art, Ramon Nadal.

  Comentaris

  Consulta l'acte a la web